Timanställd handledare med kompetens inom sexualrådgivning

Publicerat den Kategoriserat som Arbetsplatser, Blogg, UngInfo

Föreningen Luckan rekryterar en frilansande handledare med kompetens inom området sexualrådgivning till stödchatten Ärligt talat och frågetjänsten Våga fråga för perioden 16.2–31.12.2022 eller enligt överenskommelse.

Arbetet kan skötas på distans och innebär ibland kvällsarbete i och med att chatten har kvällsöppet. Lön utbetalas enligt en timlön på 16 € i timmen. Antalet arbetstimmar i veckan är flexibelt (ca. 5 timmar i veckan), men varierar beroende på arbetsmängden.

Sexualrådgivning till unga 13–29 år

På den senaste tiden har många unga vänt sig till Ärligt talat-chatten för att samtala om frågor kring sex och sexualitet. Vi söker därför förstärkning till vårt team och söker en timanställd handledare med kompetens inom sexualrådgivning. Handledaren ska jobba med att hjälpa och stöda unga via chatt i olika frågor, men med fokus på sexualhälsan och sexualitet.

I arbetsuppgifterna som handledare ingår:

– att jobba som handledare i chatten (främst kvällstid kl. 19-22) och stödja unga i åldern 13-29 år i olika frågor
– besvara frågor gällande sex och sexualitet som kommer in via frågetjänsten Våga fråga

En examen och utbildning inom socialbranschen är ett krav (exempelvis socionom, social arbetare, närvårdare, pedagog, krisarbetare, sexualrådgivare m.m.). Utbildning eller kurser inom sexualrådgivning samt erfarenhet av arbete med unga och unga vuxna ses som en merit. Sökanden bör ha utmärkta färdigheter i det svenska språket och kunna uttrycka sig väl i skrift. Goda digitala färdigheter är också ett krav med tanke på att arbetet utförs digitalt.

Du kommer ingå i ett mångprofessionellt team och få tillgång till arbetshandledning samt fortbildning.

Skicka in din ansökan och tillhörande CV till [email protected] senast den 10.2.2022.

Tilläggsuppgifter och mera information kan fås av koordinator Louise Mannil, [email protected], tel. 0505306611.

Information om tjänsterna

Stödchatten Ärligt talat

På Ärligt talat-chatten får finlandssvenska unga i åldern 13-29 år diskutera anonymt med psykolog och andra professionella handledare varje vardag. Chatten är öppen 27 timmar i veckan: måndag till fredag mellan kl 9-12 och måndag till torsdag kl. 19-22. Unga kan komma in och samtala om allt mellan himmel och jord, varav många frågor berör psykisk hälsa. Handledarna på chatten finns där för att stödja och lyssna, samt vid behov hänvisa den unga till rätt instans. Chatten har i medeltal cirka 12 besökare per dag.

Frågetjänsten Våga fråga

Våga fråga-tjänsten är ett samarbete med ungdomsportalen Decibel där unga i åldern 13-29 anonymt kan ställa frågor och få svar av experter inom minst fem arbetsdagar. I frågetjänsten kommer det in frågor inom olika tematiker, men en stor del av frågorna berör sex och sexualhälsa.