Luckan Live med OSQ

Publicerat den Kategoriserat som Blogg, Kultur, Musik

Den 30.11 var det artisten OSQ som gästade Luckan Live-scenen. Den karisfödde vokalistens dynamiska sound blandat med den rytmiska rap-genren och DJ-Gonnars ackompanjemang fyllde lokalen med liv och en hel del karisbor.

Kvällen inleddes med en SLAM-paneldiskussion med låtskrivande som tema. Joel Edström, grundare av SLAM, fungerade som moderator för paneldiskussionen. Carolina Wendelin, OSQ och Paul Elias diskuterade tillsammans med Joel om språkets betydelse i låtskrivandet och hur låtskrivning fördelas mellan de olika personerna i bandet. Är det lättare att skriva ensam eller tillsammans med någon? Carolina har bland annat nyligen släppt två singlar inom projektet Creative Library Group, dit hon sökte låtskrivare och musiker via SLAM-plattformen och sedan skrev de låtarna tillsammans i bibliotek runt om i huvudstadsregionen. Paul Elias skriver främst låtar på finska och han har nyligen släppt sin andra singel 180°. OSQ skriver huvudsakligen på engelska och genom sina låttexter reflekterar han sin verklighet. Teman som kärlek, vardagliga hinder och livet som en medelklass medborgare är återkommande och de gör hans musik relaterbar och träffande.

Diskussionen avslutades med frågan “vem skulle ni helst skriva låtar med?”. OSQ började med att svara Eminem, Paul Elias skulle gärna skriva tillsammans med den finska artisten Ellinoora och Carolina tyckte att det vore intressant att få skriva tillsammans med Paul Elias och OSQ.

Nästa Luckan Live ordnas den 15 mars 2019. Anmäl dig eller ditt band till Luckan Live, mera information om anmälningen finns på Luckans hemsida.

Inlägget är skrivet av producenterna Anna Keto och Simon Edström.