Novemberutställningar – DiscoverArt × 3

Publicerat den Kategoriserat som Blogg, Kultur, Utställningar

Luckan / Verandan
1 – 30 november
Vardagar kl. 10.00 – 17.00
Vernissage 4 november kl. 18.00 – 20.00

Konst, en ny värld av färger, ljus, skuggor och kontraster. Ett ständigt flöde av inre och yttre bilder. Färgen är i fokus som då får föremålet att bli levande. Målning är ett uttrycksätt. Färg är som musik, en känsla, kall eller varm, hotfull eller skön.

Den abstrakta konsten är utmanande, inte föreställande men har ändå sitt ursprung i verkligheten. Att skapa är en kraft, som en allvarlig lek kan man tycka.Stämningen är viktig. Man måste förstå när arbetet skall vila och inte överarbetas. Konsten är ett nytt sätt att se på omgivningen och dela med sig av den erfarenheten.

Det är en utmaning att skapa egen konst och tillämpa all den erfarenheten studierna gett. Stora konstnärers arbeten har alltid inspirerat oss. Olika konstkurser är väldigt lärorika såsom även sommarens konstkurs Experimentellt måleri, som fick färgen att flöda i abstakt konst. Kreativitet och frihet att utvecklas i konsten är viktig. Naturens och havets färgnyanser är ju konstverk i sig. Ständigt utvecklas den konstnärliga skaparglädjen.

– Diana Godenhjelm
– Karin Godenhjelm
– Rebecca Kupi