BloggKulturTidigare utstallningarUtställningar

mellanrum – Heidi von Wright

By 4 september, 2018 mars 28th, 2019 No Comments


mellanrum – Heidi von Wright

Utställningen “mellanrum” består av teckningar och akvareller av Heidi von Wright och visas på Luckan i Helsingfors under september månad.

Under flera år har Heidi von Wright så gott som varje dag lagt upp en teckning på Instagram. Dessa teckningar är dagboksskisser, utkast till dikter, eller kommentarer till samhällsskeenden. Teckningarna kombinerar text och bild. På utställningen “mellanrum” visas ett antal äldre teckningar och många nya.

Så här säger Heidi von Wright om sina bilder:

Jag ser mig främst som författare, men tecknandet och målandet har alltid funnits med i bilden. Ord och bild är på många sätt samma sak för mig. En del dikter ser jag inledningsvis om bilder. Många gånger skapar jag en bild med en humoristisk ordvändning som bas. Mina teckningar är på många sätt underhållande, samtidigt vill jag komma åt också allvarligare tankegångar. Genom allt mitt skapande försöker jag förstå världen bättre.

Efter en akvarellkurs med Henrika Lax som lärare, har Heidi von Wright närmat sig det färggranna uttrycket. På utställningen visas en triptyk, ett geometrisk helhet.

För mer information
Heidi von Wright, tfn. 050-3714963
www.instagram.com/heidivonwright