Lyckad Svenska veckan, 2021

Publicerat den Kategoriserat som Blogg, Kultur
Foto: Larrie Griffis

Hösten har snart dragit förbi och vintern närmar sig så sakteliga.
När detta sker är det åter dags för Svenska veckan att lysa upp höstmörkret med Svenska dagen som ett inlagt körsbär på glassen.

För Luckans del innebar detta i sedvanlig ordning en vecka full av program för gammal som ung. För andra året i rad presenterade vi våra verksamheter som lunchprogram. Förra året fick lunchen inmundigas i de egna hemmen på grund av det envisa viruset som hunsat världen allt för länge. I år kunde gästerna se oss på plats och samtidigt avnjuta  för Café Rouges nya buffé med smak av maten som lagas i länderna kring Medelhavet.

Det är alltid intressant att höra kollegor berätta om sitt arbete; och jag slås över det engagemang och den kunskap som finns i huset. Måndagen var vikt åt Barnkulturen och besökarna fick ett smakprov från föreställningen Ditt och Datt och det försvunna leendet. Under tisdagen hade UngInfo ett program där socionomstuderande från Arcada presenterade en underökning de gjort över elevers bristande välmående under pandemin. Onsdagens program stod Luckan Integration för där de diskuterade mentorprogrammet FIKA och på torsdagen intervjuades november månads konstnärer för Vuxenkulturen. Informationstjänsterna berättades om på fredagen och när det var dags för Svenska dagen-firande äntrade jazzmusikerna i Mathias Sandberg Trio scenen på Luckans Torg. Vi vill ge ett extra stort tack för samarbetet med Folktinget och att de, i år igen, borgat för att vi kunnat hålla ett evenemang på just Svenska dagen.

På Svenska dagens förmiddag, innan konserten, gästades LillaLuckan av Wasa Teater som spelade upp dockteatern Det osynliga barnet. Även detta i samarbete med Folktinget. Det var synnerligen trevligt att se familjer som först varit på barnföreställningen sedan komma ner för att se konserten. Det verkligen bubblade i huset av verksamheter. Hela nio föreställningar av Ditt och Datt och det försvunna leendet spelades även upp under veckan på LillaLuckan och runt om i Helsingfors under veckan. Föreställningen visades av Dialog – ett dramapedagogiskt resurscenter.

När allt ställts ordning efter en fullspäckad vecka med varierande evenemang kan vi glatt konstatera att det varit mer än lyckat.
Nu ser vi fram mot julpynt, glögg och en spännande december.

– Luckans personal

 

Foto: Larrie Griffis

 

Publicerat den
Kategoriserat som Blogg, Kultur