Luckan fick status som kompetenscenter

Publicerat den Kategoriserat som UngInfo

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” width=”1/1″ tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][nectar_animated_title heading_tag=”h6″ style=”color-strip-reveal” color=”Accent-Color” text=”Luckan fick status som kompetenscenter”][vc_column_text]Luckan har under de senaste 10 åren erbjudit informations- och rådgivningstjänster för ungdomar såväl personligt som i virtuell form. Många Luckor i landet och samarbetsorganisationer medverkar i arbetet.  Vi är glada för att många ställer upp med sitt sakkunnande för att svara på frågor via vår frågaportal, fråga.fi (decibel i Österbotten) eller chattjänt sluta panta.

Luckan anhöll i höst av Undervisnings- och kulturministeriet om att kunna fungera som kompetenscenter inom ramen för området, ungdomsarbete på webben samt informations- och rådgivningsarbete för unga.

Övriga fokusområden inom kompetenscenterverksamheten är:

  • Unga och delaktighet
  • De ungas sociala kompetens
  • Utveckling av ungdomsarbetets kvalitet och metoder

Den 11 december 2017 godkände UKM 12 kompetenscentrum på ungdomsområdet för perioden 2018-2019, varav Luckan var en. Arbetet kommer att ske i tätt samarbete med Koordinaatti, och finlandssvenska organisationer och nätverk.

Luckan vill inom sitt kompetensområde arbeta med:

  • Produktion, utveckling och upprätthållande av informations-, rådgivnings- och vägledningstjänster
  • Informationsinsamling,  nätverksbildning, kunskapsutbyte och kommunikation
  • Kompetenshöjning och fortbildning

Målgruppen är de unga samt de som arbetar med de unga på svenska.

För tillfället väntar vi på beslut om understödets belopp som erhålls för 2018. Kompetenscentrumverksamheten finansieras i statsbudgeten med hjälp av penningspelsverksamhetens vinstmedel för främjande av ungdomsarbete. År 2018 har totalt  5 150 000 euro reserverats för kompetensverksamheten i vårt land.

Vi hoppas snart kunna få komma igång med vårt nya spännande uppdrag!

Tack UKM för förtroendet.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Publicerat den
Kategoriserat som UngInfo