Ingrid Biese – Bortom Horisonten

Publicerat den Kategoriserat som Blogg, Kultur, Tidigare utstallningar, Utställningar

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]

Bortom Horisonten – Ingrid Biese
Bieses utställning visas på Luckan Helsingfors mellan 1.5 – 31.5.2019. Hon finner inspiration runt om i världen och har som resultat skapat en utställning bestående av silkesmålningar titulerad “Bortom Horisonten”.

Såhär beskriver Biese processen bakom utställningen:

“Min passion är att måla på siden. Jag har målat ända sedan tonåren, men mina målningar har fått mera synlighet under de senaste åren tack vare sociala medier. När jag inte målar jobbar jag som forskare och skribent.

‘Bortom Horisonten’ är symboliskt för mig på många sätt. Att satsa på målandet var en dröm – något som jag inte såg på min horisont. Jag tar intryck av och får inspiration från hela världen via mitt internationella nätverk av sidenmålare och konstnärer. Många av mina målningar har hittat nya hem på andra sidan stora hav i andra världsdelar,

Att måla på siden är något alldeles speciellt. Färgerna sprider sig och blandas; man vet aldrig riktigt vad som kommer hända! Samtidigt tycker jag om att försöka kontrollera det okontrollerbara, som i mina siluetter. Jag vill också visa det fina i sådant som vi vanligtvis inte uppskattar, så som växter som vi tänker på som ogräs. När man tittar noga är de ju väldigt fina på sitt sätt.”

Vernissage hålls den 2.5 kl. 18 på Luckan Helsingfors. I samband med vernissagen ordnas även en bokintervju där Bieses bok Opting out and in diskuteras.
Mera information och bilder: https://www.instagram.com/ingrids_silk_painting/ [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

av Admin

Sebastian Weckman IT-chef, Luckan i Helsingfors +358 400 604868 Ansvarig för Luckan centret Ansvarig för utrymmesfrågor Ansvarig för webb & grafik Underhåll och interiör