Okategoriserade

En vecka på PRAO i Luckan

By 5 april, 2019 No Comments

Hej

Jag heter Tindra Möller och går första året på gymnasiet i Mattliden och jag var här i Luckan på PRAO i en vecka. Jag fick höra om Luckan genom nätet och en av mina kompisar som också var här på PRAO. Jag trivdes jättebra och skulle gärna komma hit på nytt!

Första dagen bekanta jag mig med människorna jag skulle jobba med och vi gick igenom en hel del om vad Luckan är och vad man gör här. Jag var med från klockan 9 – 11 i barnkulturen med Anna och träffade två dagisgrupper. Efter det träffade jag Simon och Larrie och fick som uppgift att hjälpa Simon med några tavlor och slänga gamla tidningar. Efter det for jag på lunch och sedan kom jag tillbaka och träffade Kalle och Elin. Jag fick som uppgift att göra en lista med olika kommuner och städer i svenskfinland. Jag skulle skriva hur många invånare där fanns och hur många svenskspråkiga det fanns där.

Min andra dag började jag med att vara med på ett möte och jag fick träffa många nya människor. Efter mötet tog slut vid 11 tiden så fick jag som uppgift att sortera gamla papper som jag höll på med resten av dagen!

På onsdagen alltså min tredje dag på PRAO i Luckan började jag dagen klockan 9 med Anna i barnkulturen med två dagis grupper. Vi hade olika lekar som discokungen och dansaren där discokungen var den som tog fast andra och dansaren var den som räddade de som blivit fasttagna av discokungen. Sen hade vi rådigogga vart de gick ut på att man skulle ha en låda med flera olika saker i och så skulle man ha olika lekar med de saker som fanns i lådan. Efter det sorterade jag papprena så de var i rätt årtalsordning. Efter det gick jag, Kalle, Elin, Larrie och Anna och åt sushi. Mums! Vi pratade om en massa olika saker och det var roligt, säkert höjdpunkten på dagen att få äta sushi eftersom sushi är ju de bästa som finns! Sen kom vi tillbaka och jag fick sätta in bilder i ramar och så var den dagen slut för mig!

Torsdagen började med att jag var här klockan 9 och lyssnade på en föreläsning i ungefär en halvtimme och så kom Larrie och Anna och vi gick ner för att ha ett möte med några andra. Jag satt och lyssnade medan de hade möte och efter de fortsatte jag på min lista och när den blev klar började jag skriva på den här bloggen! Jag fick även en uppgift av Greta om att jag skulle kolla upp på unginfo några hemsidor och kolla om jag tyckte någonting borde ändras där. Sedan var dagen slut för mig och jag fick gå hem!

Sista dagen började med att jag och Elin var på kaffe och lyssnade på Solveig från LL-center som berättade om lättlästa böcker. Efter det for jag och Elin till ett café och jag intervjuade henne. Jag kom tillbaka hit till Lucka skrev klart min intervju och på den här bloggen!

Det var en jätterolig vecka och jag trivdes superbra här och skulle gärna varit här en längre tid! Kommer sakna alla nya människor jag lärde känna speciellt Simon, Larrie, Kalle, Elin och Anna. Skulle definitivt rekommendera att komma på PRAO hit till Luckan!

Tindra Möller