KulturTidigare utstallningarUtställningar

Augusti: Project LIV med utställningen “Superheroes”

By 23 augusti, 2021 oktober 13th, 2021 No Comments
Visste du att det finns en massa små och stora superhjältar här omkring? Deras vardag sker både i hemmen, i skolor, på daghem och på sjukhus. De färdas i ambulanser, de sitter i väntrum, de ligger i patientrum och trots allt detta är de modiga, starka, unika och SUPERCOOLA SUPERHJÄLTAR! Några av dessa superhjältar fick vara med om en riktigt speciell dag. De blev sminkade, stylade och fotade i alldeles speciella superhjälte kläder. Stylingen gjordes på salong Hair House och för fotograferandet stod Linus Lindholm. Våra superhjältar har olika diagnoser bl.a. long gap esofagusatresi, njursjukdom, nonverbal autism, hörselskadad, syn- och balansproblem, olika utvecklingsstörningar, diabetes typ 1, barnreumatism och svår epilepsi. Alla är därför UNIKA SUPERHJÄLTAR och väl värda att få sin alldeles egna fotoutställning!
Project liv rf. har tidigare samarbetat Luckan Åbo och Luckan Helsingfors. Föreningen Project liv rf. finns i hela Finland och verkar på båda språken för att glädja och inge trygghet i långtidssjuka barns och familjers vardag. Det gör det genom att ordna drömdagar, inreda sjukhusmiljöer, donera pyssel och överraskningar. De vill även värna om att de långtidssjuka barnen får vård på sitt modersmål. För mer info www.projectliv.fi.
I höst har de gjort en Familjekalender för 2021. Den är helt tvåspråkig med finska namnsdagar och flaggdagar samt 5 kolumner för familjen. Varje månad har en illustration gjord av 12 olika finländska illustratörer som donerat sitt bidrag. Den kommer att säljas helt till förmån för Project livs verksamhet för långtidssjuka barn i Finland.
Detta är något som vi på Luckan helhjärtat stödjer.
Ifall ni inte kan närvara på plats finns länken här till den virtuella versionen av utställningen.
Utställningen kan ses:
2 – 31.8 vardagar kl. 10.00 – 17.00