Varför interraila?

Publicerat den Kategoriserat som Blogg

Under de senaste åren har det blivit populär t att interraila efter många års nedåtgående trend. Ung Info ordnade den 24 november  ett informationstillfälle om interrail.

Fil.stud. Oscar Sandelin och pol.kand Anne Sophie Hokkanen delade med sig sina erfarenheter från interrailäventyr senaste sommar och vår.

Varför interraila? För många kan det vara det billigaste och enklaste sättet att tågluffa och uppleva nya länder och kulturer. För andra är det viktigt att välja ett ekologiskt färdsätt.

Oscar och Anne Sophie betonar vikten av att på förhand ta reda på vilka tågrutter som är aktuella för resan för att slippa missöden. Under turistsäsong kan det vara svårt att få rum på hostel och tågbiljetter under vissa rutter. Biljetter för nattåg är lite dyrare – reservera på förhand dessa biljetter – i synnerhet om man skall ha en sovkupé. Interrailbiljetten gäller inte i lokaltrafik.

Det gäller att rusta sig med bekväma skor (ta gärna med några för byte). Andra användbara saker som man kan ta med är matsked och kniv. En vattenflaska kan vara en livräddare i många situationer – så ta med den och kom ihåg att fylla den hela tiden.

Anne Sophie rekommenderar att man gör upp en budgetplan så att man har bättre översikt över ekonomin. Anne Sophies resa sträckte sig till Västeuropa och Oscars omfattade den östra delen av Europa. Deras upplevelser var nästan enbart positiva och de upplevde som intressant att möta olika kulturer och människor.

Kom ihåg en viktig sak, nämligen reseförsäkring och skaffa gärna också ett europeiskt sjukförsäkringskort (gratis).

Kom ihåg att ha roligt under interrail och välj gärna resepartner som du står ut med länge och under svåra situationer.

Publicerat den
Kategoriserat som Blogg

av Admin

Sebastian Weckman IT-chef, Luckan i Helsingfors +358 400 604868 Ansvarig för Luckan centret Ansvarig för utrymmesfrågor Ansvarig för webb & grafik Underhåll och interiör