Våren kommer, det är säkert – allt annat förblir osäkert

Publicerat den Kategoriserat som Barnkultur, Blogg, Kultur

Hejsan från ett soligt och vårigt Åbo! Idag är det min tur att få skriva på denna blogg.

Jag heter Kajsa Lindholm och har börjat jobba här på Luckan tillsammans med Riku i januari. De osäkra tiderna med restriktioner i pandemitiderna fortsätter och försvårar definitivt allas vardag, även här, men jag är glad att jag ändå har fått sätta igång med exempelvis planeringen av vårens barnkulturevenemang Kulturkarameller.

Tyvärr har jag ännu inte haft chansen att vara med på något av evenemangen, men snart ska det förhoppningsvis bli påskpyssel och det ser jag mycket fram emot.
Till mina uppgifter hör främst alltså att planera Kulturkaramellerna men också att hjälpa till med lite allt möjligt här på Luckan. Det har varit riktigt intressant att se hur allt går till här och hur mycket Luckan faktiskt gör som informations- och kulturcenter för alla åldrar, ett viktigt jobb kort sagt.

Men lite mera om mig ännu! Jag skriver nu samtidigt min pro gradu-avhandling i konstvetenskap och ska förhoppningsvis bli färdig med detta ännu under detta år, får se hehe… Studierna i konstvetenskap har definitivt öppnat mina ögon för kulturlivet i Finland och skapat större intresse just för detta, men speciellt också för barnkulturen. Jag har jobbat på museer där jag har fått jobba med barngrupper och barnkultur, vilket har varit väldigt roligt och givande och har fått mig att vilja fortsätta på denna väg. Därför är det också så trevligt att få fortsatt jobba med det här! Något som också är riktigt trevligt är att faktiskt få komma på jobb två dagar i veckan då allt annat händer hemma och på distans i dagens läge.

Men denna osäkerhet över allt är nog något som tynger ned vardagen. Det är ungefär ett år sedan nu som allt förändrades med tanke på pandemisituationen här i Finland och vi alla har lärt oss att leva med det, på något sätt. Det är synd hur mycket det påverkar all verksamhet och gemenskap och man märker verkligen hur viktigt det är för oss, speciellt i dessa isolerade tider. Det förblir osäkert och spännande att se hur allt framskrider, men våren kommer och det är säkert!

Nu ska vi njuta av det fina vädret och blicka framåt till bättre och säkrare tider, allt ska nog bli
bra ännu.

Kajsa Lindholm
Luckan i Åbo