Utställning: Par i damer (Februari 2023)

Publicerat den Kategoriserat som Kultur, Utställningar

Par i damer
Britt Holmberg & Kristina Andersson
2 – 28 februari
Vardagar kl. 10.00 – 17.00
Vernissage 2 februari kl. 18.00 – 20.00

Britt Holmberg är idag pensionerad från arbetet som förskollärare i Helsingfors. 1983 började hon måla i olja och har därefter deltagit i otaliga målarkurser, bland annat i tre sommarkurser vid Hangö sommaruniversitet och tre kurser vid Karis folkhögskola.
2011, när Holmberg gick i pension, övergick målandet till att få en mycket större roll ivardagen vardagen.
Så, efter att Holmberg genomgått en 18 månader lång kurs på Arkada bildades så Konstalliansen vars ateljeutrymme står att finna på Drumsö.
Här började också Kristina Andersson måla.
Holmberg har haft egen utställning på Galleri Piirto och har själv deltagit i många olika grupputställningar på Kabelfabriken, Itähelsingin Taideseura och även ställt ut tillsammans med Kristina Andersson på Galleri Oodi och Drumsö bibliotek.

*****

Kristina Andersson är även hon pensionär och har en förskollärar- och konstterapeuttbildning i bagaget. Hon har gått fria Konstskolan i Helsingfors och har också medverkat i många olika konstkurser genom åren liksom haft utställningar i samband med dessa.
Andersson har medverkat i grupputställningar på Galleri Fogga och Lauttasaaren Kuvataiteilijat och hade en egen utställning i restaurang Hima ja Sali.
Andersson har gjort konst i olika genrer; keramik, tovning, grafik, akvarell och smycken. Hon har en särskild fascination att skapa i tredimensionella verk. När det gäller måla är akryl hennes första val.
Kreativitet, handarbete och konst ger fröjd i livet åt de båda konstnärerna.

Skip to content