BarnkulturBloggStora KometUngInfo

Storsatsning på en bra skolvardag 2018

By 20 september, 2017 No Comments

Föreningen Luckan satsar stort på professionella som arbetar med barn och ungdomar under kommande år. Larrie Griffis populära föreläsningsserier handlar om mobbningsförebyggande arbete och jämställdhet inom dagvård och skola.

Professionella erbjuds nu föreläsningar om normmedvetenhet och jämställdhet och hur man kan använda detta i sitt yrkesutövande utan stora förändringar eller tidskrävande tillägg i arbetet.

Föreläsningarna grundar sig i den nya läroplanen och tangerar ämnen som jämställdhet, jämlikhet och alla barns och ungas suveräna rätt att utvecklas som unika individer. Efter sina egna förutsättningar och möjligheter.

Sedan ett år tillbaka har Luckan barnkultur i Helsingfors medverkat som sakkunnig för projektet Respekt på Lagstad skola. Två elever från varje klass i årskurs 6-9 har medverkat för att kränkningar i skolan liksom nätmobbning skall upphöra.

Föreläsningarna är en del av barnkulturens satsningar och fick stor synlighet i huvudstadsregionen och Kyrkslätt under 2017. Även Regionalförvaltningsverket anlitade 2017 Luckan barnkultur att föreläsa under ett tredagars seminarium och antalet föreläsningar riktade till barn och unga har utökats i hela huvudstadsregionen med omnejd.

Nu ska arbetet utvecklas, breddas och fördjupas. Och dessutom dyka upp på nya orter i Svenskfinland under 2018. Kontakta Luckan i Helsingfors för närmare information och intresseanmälan.