Luckan firar Svenska veckan med vernissage, barnteater och annat skoj!

Publicerat den Kategoriserat som Barnkultur, Blogg, Information, Kultur, Utställningar

Luckan har sedan många år tillbaka deltagit i Svenska veckan som koordineras av Folktinget. Svenska veckan arrangeras på flera orter runt om i Finland för att bredda firandet av Svenska dagen och lyfta fram ett mångfacetterat kulturutbud på svenska. Luckan uppmärksammar Svenska dagen genom att bjuda på kaffe och bulle till alla besökare.

Föreställningen Kainos sång av Skottes Musikteater från Gävle, visas i Luckan på torsdagen under Svenska veckan. Kainos sång handlar om ett finskt flyktingbarn som flyr till Sverige. Publiken får följa hennes väg genom flyktingförläggningar och fosterfamiljer – från det krigsdrabbade Finland till landet fullt av sockerdricka. Föreställningen lyfter upp det svenska språket som för Kaino är helt obegripligt då hon kommit över landsgränsen.

På torsdag kväll arrangerar Luckan vernissage för Linnea Fredrikssons textilutställning “Under ytan”, samt för Marcus Bomans fotografiutställning “Skaparkraft”. Under kvällen intervjuas även Boman kring sin bok Skaparkraft, om åländska konstnärer.

Luckan avrundar Svenska veckan med barnföreställningen Grodan Kling och cirkusens hemlighet som visas på lördagen. Föreställningen börjar med att ett cirkus ställer upp sitt stora tält på andra sidan Plaskdammen. Runar Räv och Grodan Kling vill gärna se vad som pågår i detta roliga tält, men snart får de veta att allt som glimmar inte är guld. Barnen får bekanta sig med frågor kring relationen mellan människor, djur och natur genom en teatersaga.

Svenska veckans evenemang hittar du här.

Kainos sång visas torsdagen den 7.11 klockan 9:30 och 13:30  på Luckan, Georgsgatan 27 i Helsingfors.
Grodan Kling och cirkusens hemlighet visas lördagen den 9.11 klockan 11:00 och 13:00 på LillaLuckan, Georgsgatan 27 i Helsingfors.
Föreställningarna är kostnadsfria, men du behöver boka en plats via [email protected].

Inlägget är skrivet av kulturproducent Anna Keto, [email protected]