På Luckan finns möjlighet för både nya och etablerade konstnärer att ställa ut sina alster och hålla vernissage.
Luckan erbjuder två utrymmen för konstutställningar; Torget och Verandan.

Riktlinjer för utställningar på Luckan.

Välkommen till Luckan som är en allmännyttig förening där vi betjänar i samhälleliga frågor i centren och på nätet. Vi erbjuder också kulturverksamheter liksom specifika aktiviteter för bland annat barn, unga och invandrare. Vi har valt att utveckla Luckan Konst utifrån de verksamheter som Luckan upprätthåller. Dessa är Integration – Unginfo – Vuxen/Senior – övrig kultur.

Integration – Konstnärer som har flyttat till Finland och på något sätt har etablerat sig eller skapat bekantskap med det Finlandssvenska samhället eller kulturen.

UngInfo- Konstnärer i åldersgränsen 15-29 som är nya eller uppkommande konstnärer vilka behöver ett utrymme för utställning eller vill förverkliga något annat konstprojekt.

Vuxen/Senior – ålder 29-> konstnärer som faller i åldersgränsen 29 och uppåt och som vill ha utställningsmöjligheter.

Övrig kultur – Inom ramen för övrig kultur inbefattas konstnärer, utställare och/eller andra konstutövare med ett exceptionellt uttryckssätt att förmedla sin konst.

Kostnader, information och tider

 • Utställningstiden är månadsvis och vernissage sker första torsdagen under den nya månaden.
 • Vi erbjuder lokal för utställning gratis för att understödja finlandssvensk konst.
 • Luckans lokaler är försäkrade för inbrott och brand. Det finns ingen specifik utställningsförsäkring för konstverken.
 • I utställningen ingår väggutrymme, omnämnande på Luckans hemsida, blogg och pressinformation.

Ritningar över våra utställningsområden:

Verandan      Torget

 

Utställning och vernissage

 • Konstverken ska vara ramade, alternativt som tryck eller målningar på hård canvas går utan ram. Konstverken ska vara upphängningsbara vid ankomst.
 • Arrangören sköter upphängning och nedtagning tillsammans med Luckans personal enligt överenskommen tid.
 • Skriv en text som beskriver projektet. Denna kommer att sätts upp på Luckans hemsida samt vid utställningen. Vänligen informera ifall konstverken är till salu och i så fall presentera gärna en prislista under utställningstiden.
 • Luckan ombesörjer inte försäljning av konstverken men förmedlar gärna kontaktuppgifterna vidare till utställaren vid intresse av köp.
 • Luckan står inte för kostnader gällande transport av konstverken från och till Luckan, traktering, marknadsföring, extra material för utställningen eller inbjudningar, om inget annat förhandlats fram mellan utställaren och Luckan.
 • Så snart samarbete bekräftats skickar Luckans producent ett kontrakt som båda parter undertecknar.
 • Luckan uppmanar till ett gemensamt vernissage mellan månadens utställare för att optimera synligheten.

Deadline för ansökan

Utställningarna för hösten 2020 är nu bokade. Om du vill ställa ut under senvåren / hösten 2021 ber vi dig ansöka senast den 30.10. Alla ansökningar beaktas och beslutet om vilka som får möjlighet att ställa ut meddelas senast 27.11.2020.

Ansök om utställning!

Aktuell utställning

Oktober: Antonia Ringbom med utställningen “Sinnebilder”

| Aktuella utställningar, Kultur, Utställningar | No Comments
  Antonia Ringboms utställning fokuserar på psykiska problem och bottnar i autentiska berättelser, vilka är animerade i djurform och även kan ses på Yle Areena. Under arbetet har Ringbom lärt sig mycket om psykisk ohälsa och hur mycket omgivningens reaktioner…

Oktober: Kaj Liewendahl med utställningen “Människor och miljöer”

| Aktuella utställningar, Kultur, Utställningar | No Comments
Utställningen är en samling av Kaj Liewendahls arbeten från de senaste åren och omfattar främst människor i arbete och naturmotiv. Några av porträtten är av personer inom musik-, politik- och tv-branschen. Utställningen kan ses mellan 2.10 - 29.10 Mer information…
Kommande Utställningar
18 augusti, 2020 in Kommande utställningar, Kultur

December: J Tauriola med utställningen “Performative Opulence”

Bild: P. Tauriola Inspirationen för att skapa kommer från queer mode, musik, design och liv. Det är renhjärtad, autentiskt glädje som inte ber om ursäkt även om det uppträder inom estetik av rikedom. Tauriola studerar idag inför sin kandidatexamen inom…
Read More
18 augusti, 2020 in Kommande utställningar, Kultur

December: Cecilia Rosenlew med utställningen “Fantasi och känsla”

Bild: Cecilia Rosenlew I sin konst för Ceceilia Rosenlew en dialog mellan färg och form, ofta med ett tema som ledmotiv. I den här utställningen granskar hon naturens former och färger. I sina målningar får de ny form, som kan…
Read More
18 augusti, 2020 in Kommande utställningar

November: Mona Aho med utställningen “Vänner”

Bild: Mona Aho Konsthistorikern och bildkonstnären Mona Aho ställer ut sina akrylmålningar på Torget. Aho inspireras av allt från scenkonst till knappar och tycker att hennes konst skall vara tillgänglig och ge utrymme för skratt. Evenemanget är gratis och är…
Read More
18 augusti, 2020 in Kommande utställningar

November: Nelly Jurvelius med utställningen “Livets trädgård”

Konstnär: Nelly Jurvelius Silket är porten till en ny värld, ljusets och färgens levande värld. Livets hemlighetsfulla trädgård öppnar sig för oss när vi stiger över tröskeln och ser med barnets öppna ögon. Jurvelius har följt färgerna spontant och målat…
Read More
Tidigare utställningar