KONST månadens konstnär i LillaLuckan – september

Publicerat den Kategoriserat som Blogg

filippa1

Månadens konstnär i LillaLuckan i september är Filippa Hella. Filippas stämningsfulla serier kan du se hos oss redan sista helgen i augusti, eftersom hon deltar i Helsingfors seriefestival 29-30.9. Under festivalen håller Filippa drop in-verkstäder i LillaLuckan, lördag och söndag kl.12–15. Om du inte vill delta i verkstaden men säga hej till Filippa så är hon på plats kl.11–16 båda dagarna. Även under Konstrundan finns Filippa på plats i LillaLuckan, med drop in-verkstäder samma tider som under Seriefestivalen. Välkommen!

http://www.sarjakuvafestivaalit.fi

Om Filippa

Filippa Hella är serietecknare och illustratör. I sina bilder använder hon ofta akvarell och collage. Filippa bor och arbetar i Borgå. Hon brukar hålla serietecknings- och bildkonstverkstäder t.ex. i skolor och på daghem.

Filippa4

Filippa om illustrationer:

1. Hurudana bilder tycker du mest om att teckna?
– Jag gillar att teckna djur och ibland har de invecklade små mönster.

2. Hur kom du på att du ville bli illustratör?
– Redan då jag var liten drömde jag om att bli författare och skriva böcker för barn och även illustrera dem. Serier började jag först teckna som vuxen, det gjorde jag aldrig som barn.

3. Vad har du för tips till dem som vill bli bättre på att teckna?
– Öva och slappna av. Göm undan suddgummit!

* * *

Konstrundan_2015

Hej kära vänner!

Då var det dags för den årliga Konstrundan – Finlands största ateljéer-evenemang. Glädjande för oss är att vi i år kommer att få besök av FILIPPA HELLA som ger en pop-uputställning 28/8 – 30/9 i LillaLuckans lokaler, Simonsgatan 9. Under konstrundan driver hon serieteckningsverkstäder kl 12 – 15 på lördagar och söndagar. Se närmare om programmet i denna länk.

 

Publicerat den
Kategoriserat som Blogg

av Karl Norrbom

Karl Norrbom

Skip to content