Emmy-Lee Nykvist – Min tillflykt

Publicerat den Kategoriserat som Kultur, Tidigare utstallningar, Utställningar

 

Utställningen visas på Torget mellan 2-29.8

Emmy-Lee Nykvists utställning Min tillflykt är ett projekt dedikerat till intensiva färger i akryl och iakttagelser av omedvetna, ryggradslösa ansikten som svävar runt i konstnärens inre världar. Till Nykvists inspirationskällor hör b.la den brittisk-irländske målaren Francis Bacons studier och observationer samt David Hockneys färgpalett.

Såhär beskriver Nykvist processen bakom utställningen:

Då det kommer till min personliga konstpreferens har ansikten alltid intresserat mig. Jag brukade rita av ansikten av personer jag känner till, men blev aldrig riktigt nöjd med resultaten, jag kände en press att få mina ritningar att likna personen i fråga vilket jag nu i efterhand ser att hindrade mig att utvecklas som konstnär.
Under sommaren 2018 bestämde jag mig för att pröva på att sluta avbilda personer jag känner till. Jag valde att lita på min kunskap och inre vision istället för det konkreta framför mig. Mitt penseldrag blev stadigare i och med denna ändring och min utveckling, både idé- och teknikmässigt började likna mig mer och mer. Det var nu då tanken om ett större projekt i denna stil kom in i bilden.

Under höstens lopp började jag arbeta med akrylfärger på MDF- skivor. (Medium Density Fibreboard) Jag fokuserade på att hålla en livlig palett med ett drömlikt tema och har fortsatt i den stilen sedan dess. Hittills har jag kommit igång med 6 tavlor för denna serie och tanken är att får 10 utställbara verk färdiga till höstens utställning.

Portfolio: https://misannykvist.wixsite.com/website
Länk till vernissagen: https://www.facebook.com/events/711747455926782/