Bildkonstnär Aila Biström

Publicerat den Kategoriserat som Okategoriserade

Jag bor och arbetar i Karis, Raseborg, och jag har alltid ritat, men började systematiskt rita och måla för 27 år sedan. I början var det flitiga självstudier som gällde. Snabbt därefter så räckte det inte längre till, utan jag gick på många konstkurser. Då märkte jag att jag hade fallit helt för konsten. Jag studerade på Västra Nylands Folkhögskolans konstlinje under åren 1997-1998, och även senare i samma skola, under åren 2008-2009 på “Fria konstakademin”-linjen.

Jag arbetar med många olika tekniker, och jag byter teknik allt emelllanåt. Det här sättet att arbeta på passar mej bäst. Mina verk kommer från livet runtom mej, fantasin, det gångna och på det sätt som jag känner och upplever allting. Då jag målar lyssnar jag på mitt inre.
-Vad det inre vill säja mej. Jag låter bilden födas, så som den vill komma ut.
-Från det första penseldraget till det sista.

I denna utställning finns tavlor gjorda med följande tekniker:
– Tavlor gjorda med Micron-penna och Gouache.
– Akrylmålningar
– Akvarellmålningar
– Akvarellmonotypi

Aila Biströms utställning kan ses i Luckan Raseborg till 29.3.2018. Öppet vardagar kl. 9-16.