ArbetsplatserExtra Aktuellt

Se hit informatörer och journalister!

By 15 februari, 2019 No Comments

Luckan är ett finlandssvenskt informations- och kulturcentrum som betjänar i samhälleliga frågor i centret och på nätet. Vi erbjuder också kulturverksamhet liksom specifika aktiviteter för barn, unga och invandrare.

Vi  söker en informatör på heltid för tiden 03/2019 – 12/2021 för att utveckla information om integration på svenska för invandrare i huvudstadsregionen på nätet, samt sprida information om möjligheterna.

Är du en god kommunikatör och van vid att utveckla information på nätet, har nyhetsnäsa och är en person som alltid utgår från användarens behov av information?
Vi  söker en informatör på heltid för att utveckla information om integration på svenska för invandrare i huvudstadsregionen på nätet och sprida information om möjligheten.  

I arbetet ingår:
– skapandet av en informationssida på webben om integrationsvägen på svenska i huvudstadsregionen.
– ansvara för utvecklingen av en sökportal för nyinflyttade att hitta fritidsaktiviteter och föreningsverksamhet på svenska
– informera om och synliggöra integrationsmöjligheter på svenska för nyinflyttade.

Kompetenskrav:

– Lämplig utbildning, gärna inom journalistik, information och kommunikation.
– Lämplig arbetserfarenhet
– Genuint intresse av integrationsarbete
– Språkkrav: svenska, finska, engelska, övriga språk är en merit. Saknar du kunskaper i finska men är för övrigt rätt person för jobbet är vi öppna för att hitta lösningar.

Arbetstiden uppgår till 37,5 h / veckan, månadslön 3200 euro.
Skicka ansökan med CV samt eventuella arbetsprov (artiklar, webbsidor, marknadsföringskampanjer) till:
[email protected] senast 25.2.2019.

Frågor riktas till: Ann-Jolin Grüne tel. +358 40 165 9616.

Kompetenscentret för tredje sektorns integration är ett treårigt projekt, som stöds av Aktiastiftelserna i huvudstadsregionen, och vars syfte är att synliggöra integrationsmöjligheterna på svenska, utveckla samarbeten mellan tredje sektorn och olika parter för att utveckla de möjligheter svenska kan erbjuda  invandrare.