Engagera dig! 

Är du nyfiken på att träffa nya människor? Vill du utöka dina professionella och sociala nätverk? Luckan erbjuder tre program som stödjer integration på olika sätt. Se nedan närmare vilka aktiviteter vi har att erbjuda.

FIKA – mentorskap som en mötesplats

Bli matchad med en utlandsfödd och dela erfarenheter. 

Vem som helst kan bli FIKA-mentor! Via FIKA kan du som känner dig etablerad i det finländska samhället lära känna en utlandsfödd person och utbyta erfarenheter för att främja integration. FIKA matchar ihop er på basen av gemensamma intressen, yrkesbransch eller språk, beroende på adeptens behov och dina resurser. Tillsammans umgås ni och bekantar er till exempel med den finländska arbetsmarknaden, samhälle och kultur eller tränar svenska eller finska. Ni träffas under 6 månaders tid.

Läs mer

 CIRKELN – utöka ditt sociala nätverk

Träffa nya vänner på ett avslappnat sätt.

Genom att gå med i en Cirkel för en kväll träffar du tre andra personer, en av er är värd och de andra är gäster. Ni känner inte varandra sedan tidigare och träffas för att göra något roligt tillsammans. Många deltagare har internationell bakgrund och vill bekanta sig med finländare. Ställ gärna upp som värd! Värden förbereder ett program, som kan vara allt från matlagning till spelkväll, samt bestämmer tidpunkten tillsammans med gruppen.

Läs mer

(Projektet avslutat)
DÖRREN – professionellt nätverkande som gör skillnad

Diskutera er gemensamma bransch över en kopp kaffe.

Vill du berätta om din yrkesbransch och om arbetslivet i Finland över en kopp kaffe? Genom Dörren matchas du och en utlandsfödd för ett möte utgående från er gemensamma bransch. För den som flyttat till Finland tar det ofta tid att få insyn i den egna branschen och att bygga professionella nätverk. Under ert Dörren möte kommer också du att vidga dina perspektiv och nätverk!

Läs mer