Nyfiken?

på nya sätt att mötas

Luckan är en global mötesplats mitt i Helsingfors för människor med olika språk och bakgrund.
Är du nyfiken på att lära känna nya människor? Kom med!

Är du nyfiken på mentorskap?

FIKA är ett mentorprogram där frivilliga ställer upp och stöder invandrares integrationsprocess. Paren träffas i 6 månaders tid, ca. 4-8 timmar i månaden. Mentorskapet formas utgående från adeptens behov och mentorns resurser. Nästa infotillfälle för nyfikna mentorer ordnas den 29.8 klockan 8.45 i enlighet av en frukost på Luckan i Helsingfors.

Mera information och anmälningar här

Cirkeln

Genom Cirkel-programmet har du möjlighet att lära känna nya människor, till exempel hemma hos dig. Varje Cirkel-grupp består av fyra för varandra okända personer, varav en är värd och bjuder in. Värden kan t.ex. föreslå matlagning i sitt hem eller eftermiddagskaffe på stan. Ett superenkelt sätt att lära känna nya, intressanta människor på ett avslappnat sätt!

Mera information och anmälningar här

Bokklubben Books & Friends

I bokklubben Books & Friends samlas vi kring litteratur över en kopp kaffe eller te. Vi väljer böcker som finns översatta till flera språk men diskuterar dem på engelska. Under träffarna diskuterar vi böckerna på ett avslappnat och engagerat sätt och öppnar samtidigt upp möjligheten att träffa nya människor. På höstens första träff 1.10 diskuterar vi Naondel av Maria Turtschaninoff. Till följande träff 3.12 läser vi Okänd soldat av Väinö Linna. Du kan delta i båda träffarna eller bara komma på en.
Registrera dig på [email protected].

Anmälningar och frågor

Lillaluckans Familjecaféer

På LillaLuckan verkar många olika familjecaféer. Verksamheten och innehållet riktar sig till barnfamiljer i olika livsskeden. Caféernas gemensamma syfte är att skapa möjligheter för familjer att träffas i ett utrymme där barnen kan leka och öva sina sociala färdigheter.

På LillaLuckan verkar följande caféer: Väntans café, Babycafé, det öppna daghemmet FamiljeLuckan, Brazilian Friday, Swedish Sunday och Italian Sunday. Caféerna upprätthålls av olika organisationer i samarbete med Luckan. Alla familjer välkomnas till alla caféer trots det att innehållet kan rikta sig till barn i olika åldrar. Familjecaféerna är kostnadsfria och ingen förhandsanmälan behövs.

Familjecaféerna har en egen facebookgrupp vid namnet LillaLuckans familjecaféer.

Läs mer