Nyfiken?

på nya sätt att mötas

Luckan är en global mötesplats mitt i Helsingfors för människor med olika språk och bakgrund.
Är du nyfiken på att lära känna nya människor? Kom med!

Är du nyfiken på att ta del av vårt mentorprogram FIKA?

FIKA är ett mentorprogram där frivilliga ställer upp och stöder invandrares integrationsprocess. Paren träffas i 6 månaders tid, ca. 4-8 timmar i månaden. Mentorskapet formas utgående från adeptens behov och mentorns resurser. Mer information om FIKA i denna länk.

Mera information och anmälningar här

Eller vill du lära känna nya människor genom Cirkeln?

Genom Cirkel-programmet har du möjlighet att lära känna nya människor, till exempel hemma hos dig. Varje Cirkel-grupp består av fyra för varandra okända personer, varav en är värd och bjuder in. Värden kan t.ex. föreslå matlagning i sitt hem eller eftermiddagskaffe på stan. Ett superenkelt sätt att lära känna nya, intressanta människor på ett avslappnat sätt! Till Luckan Integration här.

Mera information och anmälningar här

Eller kanske spendera tid på Lillaluckans Familjecaféer?

På LillaLuckan verkar många olika familjecaféer. Verksamheten och innehållet riktar sig till barnfamiljer i olika livsskeden. Caféernas gemensamma syfte är att skapa möjligheter för familjer att träffas i ett utrymme där barnen kan leka och öva sina sociala färdigheter.

På LillaLuckan verkar en rad familjecaféer med olika upplägg och språk. Caféerna upprätthålls av olika organisationer i samarbete med Luckan. Alla familjer välkomnas till alla caféer trots det att innehållet kan rikta sig till barn i olika åldrar. Familjecaféerna är kostnadsfria och ingen förhandsanmälan behövs.

Familjecaféerna har en egen facebookgrupp vid namnet LillaLuckans familjecaféer. Till LillaLuckan Helsingfors (barnkultur) i denna länk.

Läs mer