Luckan Live

Luckan Live är ett koncept som startade under hösten 2018. Två musikkvällar där den finlandssvenska musikkulturen står i fokus. Kvällarna ordnas i samarbete med SLAM, svenskfinlands artister, låtskrivare och musikmakare, som står för den teoretiska delen.

Kvällarna samordnas av olika finlandssvenska kultur- och mediaaktörer. Konserten filmas och klipps ihop till material som publiceras på Luckans youtube-kanal.

Open Stage

Open stage är en återkommande möjlighet för de som vill uppträda med något kreativt. Evenemangen ordnas i regel fyra gånger per år för att erbjuda alla, amatörer som professionella, möjligheten till en scen i centrala Helsingfors. Kom med och nätverka, mingla, uppträda eller bara för att njuta av de uppträdanden som kvällarna för med sig.

Nästa Open Stage evenemangen ordnas under våren 2019 den 1.3 och 26.4.
Anmäl dig till [email protected]

Anmälning till Luckan Live

Vill du eller ditt band delta i Luckan Live? Anmäl ditt intresse till [email protected]

Riktlinjer för anmälningen och Luckan Live:

  • Vem är du/ni?
  • Arbetsprov (demo, länk till spotify/soundcloud – ett smakprov av er musik)
  • En bild på dig/er
  • Egenskriven musik

Torsdagkväll med Sofar Sounds

By | Blogg, Kultur, Musik

Påsklovet startade med ett musikevenemang torsdagkväll, i samarbete med Sofar Sounds. Luckans lokal på Georgsgatan 27 fylldes med en internationell och ung publik, så många kom att de slog publikrekordet för vårens evenemang i vår egna lokal. Sofar Sounds är…

Read More

Luckan Live med OSQ

By | Blogg, Kultur, Musik

Den 30.11 var det artisten OSQ som gästade Luckan Live-scenen. Den karisfödde vokalistens dynamiska sound blandat med den rytmiska rap-genren och DJ-Gonnars ackompanjemang fyllde lokalen med liv och en hel del karisbor. Kvällen inleddes med en SLAM-paneldiskussion med låtskrivande som…

Read More