Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Other – normkritisk fotoserieverkstad för HBTIQ-personer med Heidi Lunabba

28 juni, 2018 kl. 12:00 - 16:00


Other – normkritisk fotoserieverkstad för HBTIQ-personer

 To 28.6 kl 12-16 verkstad (med mellanmålspaus)

 Vi diskuterar och gör serier om deltagarnas erfarenheter av samhällets normer. I serierna kombineras fotografi, text och tecknade element. Verkstaden leds av konstnär Heidi Lunabba.

Verkstaden inleds med diskussion, vi öppnar upp temat och går stegvis från ett allmänt plan till personliga erfarenheter. Utgående från diskussionen väljer vi berättelser som vi tillsammans vidareutvecklar till bildmanus. Metoden för serieskapande är en vidareutveckling av gräsrotsserier, där serieskapandet görs tillgängligt utan förkunskaper.  Fotograferingen sker efter verkstaden så att det passar deltagarnas tidtabeller, Heidi Lunabba fotograferar, deltagarna kan om de vill fungera som modeller i bilderna, berättelserna kan också anonymiseras vid behov. Du behöver inte ha en färdig ide när du kommer till verkstaden.

Att inte passa in i normen leder lätt till en känsla av personligt misslyckande, även om det verkliga problemet är ett samhälle som inte tillräckligt beaktar människors olikhet. Målsättningen är att se kritiskt på hur normer påverkar i vardagen.

Other är Heidi Lunabbas samfundskonstnärliga projekt, liknande verkstäder förverkligas också med andra grupper. Serierna kommer om deltagarna vill att visas på konstutställningar och i andra medier.

Arbetsspråk i huvudsak svenska, också engelska och finska kan användas vid behov.

Verkstaden är avgiftsfri för deltagarna.

 Anmäl dig här

Tilläggsinformation:

[email protected]

www.heidilunabba.com

#othercomic

Detaljer

Datum:
28 juni, 2018
Tid:
12:00 - 16:00
Evenemang Kategorier:
, ,

Arrangörer

Luckan
Heidi Lunabba

Plats

Luckan, Simonkatu 8