Luckan är en global mötesplats mitt i Helsingfors för människor med olika språk och bakgrund.
Är du nyfiken på att lära känna nya människor? Kom med!

Vi söker FIKA-mentorer!

FIKA är ett mentorprogram där frivilliga ställer upp och stöder inflyttades integrationsprocess. Paren träffas i 6 månaders tid, ca. 4-8 timmar i månaden. Mentorskapet formas utgående från adeptens behov och mentorns resurser. För mera information vänligen klicka här!

Anmäl ditt intresse här. Din insats är viktig!

Cirkeln

I det nya sociala programmet Cirkeln matchas grupper bestående av fyra personer för att träffas i varandras hem och hjälpa varandra med praktiska saker. I tur och ordning får deltagarna välja programmet, som kan vara allt från att laga middag till att måla en vägg tillsammans.
Fyra personer och fyra glada möten. Grupperna matchas i första hand på Cirkel-minglet, som ordnas en gång i månaden på Luckan i Helsingfors.

För mera information vänligen klicka här!

Anmäl dig här

Bokklubben Books & Friends

Var också ditt nyårslöfte för år 2018 att läsa mera? Kom med i Luckans bokklubb! I bokklubben samlas vi kring litteratur över en kopp kaffe eller te. Vi väljer böcker som kan läsas på flera språk och diskussionerna går på engelska. För vår första träff 5.2 läser vi den prisbelönta romanen Is (2012) av Ulla-Lena Lundberg.

Häng med på avslappnade bokdiskussioner och träffa nya människor! Träffarna äger rum på LillaLuckan (Simonsgatan 8) måndag 5.2, 26.3, 7.5 kl. 17-19.

Anmälningar och frågor

Lillaluckans Familjecaféer

På LillaLuckan verkar många olika familjecaféer. Verksamheten och innehållet riktar sig till barnfamiljer i olika livsskeden. Caféernas gemensamma syfte är att skapa möjligheter för familjer att träffas i ett utrymme där barnen kan leka och öva sina sociala färdigheter.

På LillaLuckan verkar följande caféer: Väntans café, Babycafé, det öppna daghemmet FamiljeLuckan, Brazilian Friday, Swedish Sunday och Italian Sunday. Caféerna upprätthålls av olika organisationer i samarbete med Luckan. Alla familjer välkomnas till alla caféer trots det att innehållet kan rikta sig till barn i olika åldrar. Familjecaféerna är kostnadsfria och ingen förhandsanmälan behövs.

Familjecaféerna har en egen facebookgrupp vid namnet LillaLuckans familjecaféer.

Läs mer