Luckan söker koordinator/vägledare

Föreningen Luckans delprojekt i Stora Komet söker koordinator/vägledare om 60% deltid,  projektarbete med tillträde snarast möjligt. Projektet Stora Komet avslutas i februari 2019.

Vi söker en koordinator/vägledare till Luckan i Helsingfors för arbete inom ESF-projektet Stora Komet – vägledningsprojektet på svenska i Nyland. Till projektets viktigaste målsättningar hör att stöda ungdomar i övergångsskeden och studier, utveckla nya vägledningsmetoder och samarbeten mellan professionella som jobbar med ungdomar.

Som vägledare i projektet Stora Komet kommer du att arbeta på Luckan i Helsingfors men du rör dig även aktivt i regionens skolor. Du erbjuder karriärvägledning för ungdomar, både personlig handledning och grupphandledning. Fokus ligger på ungdomar i övergångsskeden mellan skolstadier, d.v.s. 9. klassister och abiturienter. I arbetet ingår nära samarbete med studiehandledare i regionens skolor och andra vägledningsaktörer. I uppdraget ingår också webbuppdateringar, dokumentation och sammanställning av rapporter och manualer.

Vi söker dig som har ett brinnande intresse för vägledningsfrågor och arbete med ungdomar. Vi önskar att du har lämplig högskoleexamen eller motsvarande samt erfarenhet av vägledningsarbete.

Du har god samarbetsförmåga och kan arbeta självständigt och är stresstålig. God datorvana, utmärkta i svenska och goda kunskaper i finska och engelska behövs i arbetet.

För närmare information vänligen kontakta Sissel Korpisola per e-post: [email protected]
Ansökan med CV och löneanspråk sänd till [email protected] senast 31.3.2018

Mer om projektet Stora Komet kan du läsa här: http://helsingfors.luckan.fi/stora-komet

* * *

Anbudsgivande: Vi söker företagare som vill driva butik i Helsingfors centrum, omgående

Luckans shop, som verkat i Helsingfors sedan 1998, söker nu en entreprenör som vill driva butiksverksamhet i Forum på Simonsgatan 8 i Helsingfors. Butiksytan är minst 50 kvm med ypperliga skyltnings- och reklamplatser i centrum av huvudstaden.

Vi erbjuder ett mycket kostnadsförmånligt avtal för dig / er som vill utveckla butiken i hjärtat av huvudstaden. Du är en kreativ entreprenör inriktad på försäljning av produkter och biljettförmedling med finlandssvensk prägel. Delar av utbudet bör vara riktat svenskspråkiga kunder.

För mer information och träff kontakta Sebastian Weckman / sebastian.weckman(at)luckan.fi, +358 400 604868, senast 31.3.2018

 

Avtalsramar för diskussion

För att uppdraget ska kunna fullföljas får entreprenören tillgång till en del av Luckans utrymmen och till viss kontorsutrustning på villkor som närmare beskrivs nedan.

– Luckan upplåter en del av sina offentliga utrymmen, personalutrymmen och del i lager till entreprenören enligt överenskommelse.
– Luckan och entreprenören ingår avtal om el, kabel, vatten och städning samt tillhandahåller kansli/kontorsutrustning enligt överenskommelse.
– De rättigheter som Luckan idag har med biljettleverantörer överförs om möjligt på entreprenören.
– Entreprenören förbinder sig att bedriva näringsverksamhet i Föreningen Luckan r.f.s utrymmen på de villkor som beskrivs ovan. I övrigt utvecklar entreprenören sin näringsverksamhet oberoende av Luckan.

Butiken ses som del av Luckans verksamhetsutbud. Detta innebär att:

– Luckan har rätt att komplettera utbudet med litterära verk och produkter med anknytning till Luckans program.
– Entreprenören har i övrigt rätt att fritt marknadsföra och sälja sina produkter i utrymmena men så att Luckan har rätt att använda en del av dessa för sin egen information- och marknadsföring. Båda parter bör använda sig av gemensam marknadsföring, enligt överenskommelse.

Entreprenören och Luckan har gemensamma öppettider. Butiken kan ha längre öppettider än Luckans kundbetjäning, men inte kortare, ca 37 h veckan.

Entreprenören informerar, utgående från den information som Luckan tillhandahåller, om Luckans verksamheter så att besökare, varuleverantörer med fler kan hänvisas rätt.

Entreprenören upprätthåller en företagsförsäkring som täcker den egna verksamheten, utrymmena i vilka entreprenören verkar samt det lagerutrymme som används. Entreprenören blir medlem i Forum företagarförening och betalar medlemsavgift till densamma.

För mer information och träff kontakta Sebastian Weckman / sebastian.weckman(at)luckan.fi, +358 400 604868, omgående.

 [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]